Feminism și poezie contemporană. Un interviu cu scriitoarea Iuliana Lungu

În ultima parte a anului trecut, editura frACTalia a publicat cel de-al doilea volum al scriitoarei Iuliana Lungu, una dintre cele mai puternice voci feministe din literatura contemporană. Cartea ei se găsește deja în lanțul de librării Librarium și La Două Bufnițe. De asemenea o puteți comanda direct de pe site-ul nostru, accesând acest link:

https://fractalia.ro/shop/colectii-fractalia/literatura-romana-contemporana/poezie-contemporana/iuliana-lungu-cantohondo-loba-cinta-mai-departe/

Între timp, Alina Soare a stat de vorbă cu Iuliana și împreună au făcut acest minunat interviu, despre activitatea ei ca autoare și psihoterapeută:

„Sînt născută de „ziua eliberării de sub jugul fascist”, cum am mai scris și în volumul de debut, Kommos. Procesiune pentru histerectomie, apărut la editura frACTalia în 2018, un debut în volum la vîrsta de 47 de ani.

Simt nevoia să scriu clar despre vîrsta mea de debut, atît pentru mine, cît și pentru alte femei scriitoare sau nu, care încă se află sub dominația „codului morse” sau a altor coduri și priviri patriarhale, străine de limbajul lor propriu, sau sub fantasma sexistă patriarhală a tinereții fără bătrînețe a femeii și, prin ea, a fantasmei vieții fără de moarte.”

Puteți citi tot interviul aici: https://cutra.ro/pentru-o-femeie-sa-vorbeasca-despre-sine- e-un-efort-dublu-interviu-cu-poeta-si-psihoterapeuta-iuliana-lungu/