Colecția Tom Jr cuprinde povești pentru copii scrise de autori români contemporani, însoțite de ilustrații spectaculoase. În versuri, proză sau teatru, scriitori consacrați or debutanți, ilustratori talentați și pasionați imaginează lumi, întâmplări și personaje misterioase, care îi vor ademeni în jocul de-a copilăria chiar și pe oamenii mari și serioși.

Această colecție este numai bună de citit de către cei mai mari dintre voi și care vor să nu uite lumile fabuloase ale celor mici. Poți afla lucruri foarte serioase și altfel, fără să te mai îngrijorezi că vei pierde logica rigidă a lumii în care ai crescut. Poveștile din această colecție te vor ajuta din plin.

O colecție care urmărește să aducă mai aproape de lumea adolescenților și copiilor posibilitățile alternative de cunoaștere a lumii, problemele sociale și formele noi de cunoaștere politică.

Colecția Figura își propune să publice albume de grafică și ilustrații ale artistelor locale, feministe, queer și tuturor celor care nu își găsesc locul sau nu se simt confortabil cu zona artistică mainstream.

În această colecție veți găsi o serie de materiale utile profesorilor și elevilor din ciclurile primare și gimnaziale. Aceste materiale urmăresc în primul rând să fie un suport pentru profesorii, dar și pentru adulții care încearcă să stabilească o bună comunicare cu copiii pe care-i au în grijă, înțelegându-le nevoile și problemele cu care aceștia se confruntă zi de zi.

Colecția CUTEZĂTOARELE le oferă copiilor, și nu numai, o întâlnire cu forme de cunoaștere la care nu sunt expuși zi de zi. Poveștile de aici îi vor ajuta să își trăiască cu curaj contradicțiile și diferențele, și să descopere noi speranțe și noi întrebări: „de ce când te lupți de una singură cu nedreptatea nu ai niciun spor, dar, unindu-te cu altele și alții, și bucuria, și victoria sunt mult mai aproape?”, „de ce lumea trebuie mereu regândită?”, „de ce nicio nedreptate nu e naturală, ci făcută de om, deci tot de om poate fi desfăcută?”, „de ce în lumea largă oamenii obișnuiți au mai multe care îi unesc decât îi diferențiază?”. Astfel, copiii și tovarășii lor se familiarizează cu ideile emancipatoare formulate de feminism, de teoriile queer și de cele politice de ieri și de azi, în forme accesibile și vii.