Clara și Horațiu

O broscuță pictoriță, foarte talentată, pe nume Clara, încearcă alături de prietenul ei cel mai bun, năzdrăvanul Horațiu, să salveze lacul, casa tuturor broscuțelor dintr-un ținut liniștit și vesel, de la desecare și transformare într-un parc pentru oameni. Vor fi alungate broscuțele din căsuța lor sau vor reuși cei doi, împreună cu toate celelalte animale și locuitori ai apelor să schimbe soarta mlaștinii fermecate? O poveste tristă, dar plină de speranță, creată de autoarea minunatelor aventuri ale șoricelului Tom Jr și frumos ilustrată de Miruna Popescu. O poveste care ne învață cât de mult contează prietenia și bucuria de a fi alături de cei dragi, oriunde ne-am afla și prin oricât de multe greutăți am trece.

Adina Uzunu s-a născut în 1984 la Medgidia, jud. Constanța. În 2007 a absolvit Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța, specializarea Română-Italiană. A urmat Masteratul de Teoria și Practica editării la Universitatea București, pe care l-a absolvit în anul 2009. În cadrul aceleași Universități a obținut doctoratul în literatură română în anul 2014. Locuiește în București de 15 ani împreună cu soțul ei. A mai publicat la editura Sonia o poveste, Minunatele aventuri ale lui Tom Jr pe insula Corfu, în anul 2017, anul în care s-a născut fiica ei, Ada.

Miruna Popescu este o ilustratoare și graficiană, absolventă a Facultății de Arte Plastice din București. Îi place să creeze imagini și să lucreze atât pe hârtie cât și digital. În ultimii ani s-a concentrat pe grafica de carte pentru copii, și adoră experiența realizării unei cărți, de la prima lectură a textului, documentare, multe schițe, până la a ține produsul finit în mână. Personajele sale preferate de desenat sunt copiii și animalele personificate. Puteți găsi o parte din lucrările ei pe site-ul și/sau blogul personal, ori accesând pagina de Instagram:

https://www.mirunapopescu.com/home

https://mirunaepopescu.blogspot.com/

Instagram:
https://www.instagram.com/mirunapopescu_illustration/