Antracte: despre politică, feminism și gândire. Prezentare de carte și dezbatere

Așteptam de multă vreme această întâlnire! Joi, 5 mai, de la ora 19:00, online, va avea loc lansarea cărții „Antracte. Despre politică, feminism și gândire”, de Fina Birulés. Volumul propune o reflecție asupra feminismului, diferenței și egalității, precum și o redefinire a ceea ce înseamnă să fii femeie în relație cu subiectivitatea, genul și responsabilitatea politică.
Cu această ocazie, Fina Birulés, profesoară de filosofie contemporană, la Universitatea din
Barcelona între anii 1979 și 2020 și cercetătoare la ADHUC- Centre Teoria, Gènere, Sexualitat, va purta un dialog cu Ionela Băluță (Universitatea din București), specialistă în studiile de gen, reprezentarea politică a femeilor, istoria feminismului, politicile egalității de șanse după 1989.

Această prezentare este organizată de Institutul Ramon Llull și de lectoratul de catalană al Departamentului de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (Universitatea din București), în colaborare cu Delegația Guvernului Cataloniei în Balcani.

Cu această ocazie îi mulțumim și lectorului de catalană, Víctor Peña Irles, pentru că a făcut posibilă organizarea acestui eveniment!

Vă așteptăm! Înscrierile se fac aici: https://docs.google.com/…/13U…/edit