Lansare „Doppelgänger: Antologia Mornin’ Poets“

Un eveniment marca Revista de povestiri și Club Revdepov + frACTalia ✖️ Lansarea „Doppelgänger: Antologia Mornin’ Poets“ (frACTalia, 2021)

Lente Dionisie Lupu, Str. Dionisie Lupu 78

⏰ 30 septembrie, ora 19:00

Moderator: Andrei Zbîrnea

Invitați: Sorin Despot & Elena Vlădăreanu & surpriză 

Despre eveniment

O dublură spirituală a unei ființe, identică ei și invizibilă, doppelgängerul își face apariția și zdruncină puțin realitatea de care suntem de obicei atât de siguri. Se spune că aceste dubluri (în acest caz, poetice) sunt întâlnite foarte des la atelierele de scriere creatoare de la Revdepov. Nu e nevoie
să ne crezi pe cuvânt, poți să te convingi cu ochii tăi.

Ajuns deja la cel de-al nouălea sezon, Mornin’ Poets a găzduit până acum zeci de poete și poeți contemporani, cu ajutorul cărora cursanții au aflat care-i treaba cu poezia, forma, consistența ei și ce întrebări ar trebui să își pună cineva care vrea să afle mai multe despre scris (în general) și propriile idei (în particular). Dacă vrei să afli și tu povestea celor mai matinale dintre ateliere, aruncă un ochi aici:
http://revdepov.ro/ateliere/poezie/.

„Doppelgänger: Antologia Mornin’ Poets“ (FrACTalia, 2021) reunește atât o selecție de texte ale unora dintre cursanții Mornin’ Poets din primele patru sezoane ale atelierului, cât și mărturiile antrenorilor care au luat
parte la apariția acestora. De la texte ecologiste și identitare la experimente formale, feminism și joaca de-a memoria, poemele cuprinse în această antologie dau măsura locului în care au apărut – un spațiu în care comunicarea, schimbul fulger de idei și prezența celorlalți nu inhibă, ci încurajează explorarea propriului discurs poetic. Tocmai din acest motiv, antologia păstrează spiritul atelierelor și confirmă faptul că, până la urmă, nu contează cum au ajuns în aceeași încăpere oameni de toate vârstele și preocupările, ci felul în care chiar poezia i-a încurajat și apropiat.

În antologie vei regăsi poeme scrise de: Andra Berilă, Maria Cârstian, Dana Dilimoț, Ruxandra Gîdei, Ioana Hodor, Diana Ilie, Alexandru Lăcătușu, Oana Elena Nasta, Nadina Nicolov, Letiția Provian, Florin Spătaru, Angelica Stan, Iulia Stoichiț, Cristina Ștefan, Dan Tecucianu, Alina Timofte, Simona Voica, Sorin Voicu, Alexandra Voiv, Andrada Yunusoglu.

Despre invitati.

Sorin Despot (n. 1985, Buzău) este poet și pune pâine pe masă în calitate de consultant de marketing și comunicare în industriile FinTech, IT și MarCom. A publicat volumul de poezie „apasă“ (Cartea Românească, 2010), pentru care a primit premiul pentru debut în literatură acordat de Uniunea Scriitorilor din România, iar în 2016 a revenit cu „termeni | condiții“ (Casa de Editură Max Blecher). Este de asemenea coordonatorul taberei de poezie de la Săvârșin și organizează ateliere blitz de scriere
creativă. Trăiește în București, unde moderează evenimente de soi și de tot soiul.

Elena Vlădăreanu (n. 1981) este scriitoare și jurnalistă, trăiește și lucrează în București.

A debutat cu poezie în 2001-2002; de atunci, a publicat mai multe volume de versuri, printre care „spaţiu privat. a handbook“ (Cartea Românească, 2009, cu desene de Dan Perjovschi), „Non Stress Test“ (Casa de Pariuri Literare, 2016), „Bani. Muncă. Timp liber“ (Nemira, 2017), „minunata lume disney“ (Nemira, 2019). Texte de diferite genuri – poezie, proză, dramaturgie – i-au apărut în mai multe antologii, în România și în străinătate. În teatru, a colaborat cu Robert Bălan la mai multe proiecte performative.

A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea din București, are studii de master la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) și în prezent lucrează la o cercetare doctorală, tot la CESI, despre biografii și autobiografii în teatru.

Este realizatoarea emisiunii Scena și ecranul la Radio România Cultural, unde vorbește despre filme.

În decembrie 2018 a inițiat proiectul Zilele „Sofia Nădejde“, sub egida căruia s-a desfășurat, în ultimii trei ani, Gala Premiilor „Sofia Nădejde“ pentru Literatură Scrisă de Femei.

„August“ este volumul său de debut individual în proză.

Andrei Zbîrnea (n. 1986, Urziceni, dar adoptat în – stil mafiot, la fel ca-n –’98 de Berceni.Jurnalist, copywriter, câteodată poet. Om bun la toate la Atelierul Mornin’ Poets. Speră ca într-o zi să poată scrie și proză (ziua aia e destul de aproape). Coordonator al proiectului de recenzii Kooperativa Poetică de pe site-ul citestema.ro.

Cea mai recentă carte publicată, volumul trilingv (română-engleză- daneză) „Pink Pong“ (2019, Editura frACTalia), alături de Claus Ankersen. A fost invitat la FILIT 2019 (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași) și la Poezia e la Bistrița (2021). A fost tradus în limbile cehă, daneză, maghiară, franceză și engleză. Volumul de poeme „nick cave@bergen“ este în pregătire la Casa de Pariuri Literare.

FAN al echipei Borussia Dortmund și al serialului The Office (versiunea din State).

Eveniment realizat cu sprijinul: FrACTalia, Club Revdepov, Lente Dionisie Lupu 78.