JOI, 12 AUGUST 2021 LA 19:00
Intersecția Mad x Queer în literatura română contemporană | Bucharest Pride 2021

Strada Mitropolit Filaret 16, 040504 București, România

Cum este atunci când identitățile noastre se întrepătrund, când purtăm mai multe etichete care ne definesc ca marginalx? Când aceste etichete nu sunt pălării pe care ni le putem scoate, când fac parte din existența noastră de zi cu zi? Și cum ar fi să ni le asumăm răspicat și să vorbim deschis despre ele? Să scriem, să depunem mărturie a discriminărilor multiple, dar și a , a fericirii autentice de a fi tu însăți într-o societate heteronormativă și sanistă? Ce ne desparte și ce ne aduce aproape de ceilalți, care e detaliul ce colorează aceste existențe particulare?

În cadrul Bucharest Pride 2021, este organizat încă un eveniment desfășurat de Campus Pride și vă invităm cu drag la o lectură comunitară despre intersecția dintre Mad x Queer, joi, 12 august, la Filaret 16.

MOZAIQ, Mad Pride România și editura frACTalia vă prezintă, cu sprijinul Filaret 16, evenimentul discuție-lectură: Intersecția Mad x Queer în literatura română contemporană, cu Ileana Negrea și Mihai Știrbu/Micaela de Carerra. Moderatoare: Iulia Militaru.

Ileana Negrea și Mihai Știrbu/Micaela de Carerra scriu cu curaj, autocompasiune și furie despre experiențele lor ca persoane queer și mad în societatea românească. Despre ostracizare și prietenie, despre comunitățile din care fac parte și rolul lor alinător și de creare a sentimentului de apartenență.

Ce înseamnă queer?
Ce înseamnă mad?
Și ce înseamnă să scrii despre ele?

Identitățile queer și mad au multe în comun: chestionarea binarității (anormal/normal, feminin/masculin, queer/straight, nebun/sănătos), reaproprierea conotațiilor negative ale acestor denumiri, critica normalității și a normativității, politicizarea experienței și identității.

Literatura locală contemporană nu a înregistrat încă alte mărturii în proză/poezie ale acestei intersecții.
Vom vorbi cu cex dox autorx despre intențiile, experiențele și procesul lor de scriere. Nevor citi fragmente din volumele lor și vor răspunde întrebărilor voastre, într-o discuție moderată de Iulia Militaru (frACTalia). 
La final, vom sta la povești și vom oferi autografe.

Proiect derulat de Asociația MozaiQ LGBT în parteneriat cu Pride România,Identity.Education si Samtökin ’78 cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România,program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens, #EEANorwayGrants #CampusPride #CampusPrideRomania@Active Citizens Fund Romania

Filaret 16 este un spaţiu DiY, autonom, auto-organizat şi auto-gestionat. Pentru a sprijini spațiul care ne găzduiește, recomandăm celor care îşi permit să lase o donaţie după posibilităţile fiecărxia. De asemeni, puteţi găsi acolo băuturi (apă, suc, bere etc.).